Se lanseringen av Balansemerket

24. oktober lanserte Balansekunst Balansemerket – for et trygt kulturliv, en målrettet ressurs som hjelper kulturaktører i sitt arbeid mot seksuell trakassering. Lanseringen ble åpnet av kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande (V) og avdelingsleder i Likestillings- og diskrimineringsombudet, Rønnaug M. Retterås.

– Dette er et skup for kvaliteten i norsk kulturliv, sa Trine Skei Grande under lanseringen. – Organisasjoner som jobber mot seksuell trakassering og for likestilling kommer til å gi oss bedre kunst.

Vi fikk også høre fra noen av organisasjonene som har vært piloter i prosjektet, etterfulgt av en paneldiskusjon mellom Gull Øzger (koreograf og leder i BodyTech/Gull Øzger), Julie Støp Husby (skuespiller, sanger og skribent), Sara Rönnbäck (billedkunstner) og moderator Danby Choi (sjefredaktør i Subjekt, frilans kritiker og spaltist). De diskuterte hva det er som gjør at utfordringene er større i kulturlivet enn i andre bransjer, og hvordan kan vi best håndtere disse utfordringene.

Fikk du ikke med deg lanseringen kan du se livestrømmen her:

Illustrasjon: Sunniva Krogseth.

Forrige
Forrige

Hvordan skape tilgjengelige, representative og trygge arrangementer?

Neste
Neste

Kulturbudsjettet 2020