Balansemerket til Oslo musikkråd!

Oslo musikkråd er en paraplyorganisasjon og møteplass for det organiserte musikklivet i Oslo. Gjennom målrettet arbeid for mangfold og likestilling mottar de nå Balansemerket.

Ansatte i Oslo Musikkråd står ute i sollys foran et tregjerde, smilende og uformelt kledd.

Foto: Nikoline Christensen

Siden starten i 1977 har Oslo musikkråd samlet organisasjoner og institusjoner som jobber med musikk – enten det handler om aktivitet, opplæring, utdanning, formidling eller påvirkningsarbeid.

Musikkrådet jobber for bedre vilkår og flere gode arenaer for musikklivet i byen. I denne saken møter vi daglig leder Veronica Seu Stokkmo, som forteller om Oslo Musikkråds arbeid med Balansemerket.

Portrett av Veronica Seu Stokkmo foran en steinvegg.

Foto: Nikoline Christensen

— Gratulerer med Balansemerket!

— Tusen takk! Vi er utrolig glade og stolte over å ha oppnådd Balansemerket. Det er en viktig anerkjennelse av arbeidet vårt for likestilling, mangfold og inkludering i musikkfeltet. Dette betyr veldig mye for Oslo musikkråd!

— Hvorfor valgte dere å ta Balansemerket?

— Oslo musikkråd jobber med et bredt og mangfoldig kulturliv, og vi har et ansvar for å være en pådriver for et inkluderende og rettferdig musikkfelt. Å ta Balansemerket var en naturlig forlengelse av verdiene våre og et konkret grep for å sette likestilling og mangfold enda tydeligere på dagsorden – både internt og i møte med medlemsorganisasjonene våre.

— Hvilke tiltak har dere utarbeidet?

— Vi har utarbeidet retningslinjer og varslingsrutiner i Oslo musikkråd for å sikre et trygt og inkluderende miljø. I tillegg har vi jobbet med rutiner for mangfoldsbevisst rekruttering og sett på hvordan vi best kan tilrettelegge for ulike behov. Alt dette gjør vi for å bli en bedre, tryggere og mer inkluderende organisasjon.


— Hvordan opplevde dere prosessen?

— Prosessen har vært lærerik, motiverende og samlende. Å jobbe med Balansemerket ga oss anledning til å reflektere grundig over praksisene våre, og ikke minst å sette konkrete mål for forbedring. Det har også vært fint å oppleve engasjementet internt – dette er noe vi står sammen om!


— Hvor går veien videre for dere nå?

— Balansemerket er ikke et mål i seg selv, men et verktøy vi tar med oss videre. Vi skal fortsette å utvikle oss, utfordre oss selv, og bruke merket aktivt som en del av vår identitet. I tillegg ønsker vi å bidra til å løfte dette arbeidet i feltet vi jobber i, og inspirere flere organisasjoner til å ta tak, og høsten 2025 skal vi arrangere en «musikk for alle konferanse» i samarbeid med Norsk musikkråd. Vi er stolte over å være det første musikkrådet som har fått Balansemerket og vi ønsker å være en pådriver i feltet og håper vi kan inspirere flere til å ta grep for å styrke likestilling og mangfold i kulturlivet.

Ønsker din virksomhet å ta Balansemerket? Ta kontakt med prosjektleder Victoria på victoria@balansemerket.no.

Neste
Neste

Dette er juryen til Balansepotten 2025!